HOME  |  Zorg en Ondersteuning  |  Samen Dementievriendelijk  |  Doet u mee? Samen dementievriendelijk!

Doet u mee? Samen dementievriendelijk!

Noord-Holland Noord telt momenteel ongeveer 11.500 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal naar ca. 24.500 in 2040. Zeventig procent van het aantal mensen met dementie woont thuis en neemt deel aan het maatschappelijk leven. Zij bezoeken net als iedereen winkels, horeca, maken gebruik van het openbaar vervoer en bezoeken een hobby- of sportclub. Zij hebben daar soms wél een beetje hulp bij nodig.

Word ook dementievriendelijk!

Het Netwerk Noord-Holland Noord, Samen dementievriendelijk, ruim 30 bedrijven en organisaties en 13 gemeenten in Noord-Holland Noord waaronder ook Opmeer, slaan de handen daarom ineen. De ambitie is dat tenminste 30.000 inwoners van Noord-Holland Noord de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’  volgen, zodat zij weten hoe ze dementie kunnen herkennen en hoe ze het beste kunnen reageren en mensen met dementie kunnen helpen. We krijgen er allemaal mee te maken: in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen een vereniging.

Leer dementie herkennen om er vervolgens goed mee om te gaan. De onlinetraining in beeld en geluid kunt u volgen op www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord De gratis training duurt ongeveer vijftien minuten. Doet u mee?!