HOME  |  Zorg en Ondersteuning  |  Wooncomfort

Wooncomfort

 • Wooncomfort, nu en later

  Wilt u het liefst nog heel veel jaren comfortabel blijven wonen in uw huidige huis? Dan is het goed om nu al na te denken over de woon- en zorgaanpassingen die nodig zijn om uw woongenot ook op latere leeftijd te kunnen garanderen. Het is erg belangrijk dat u dit tijdig doet.

  Lees meer
 • Test uw huis op comfort en veiligheid

  We willen stimuleren dat inwoners van Opmeer tijdig gaan nadenken over hoe ze hun comfort en veiligheid thuis kunnen verhogen, zodat u beter in staat bent langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een hulp om het comfort en de veiligheid in en om uw huis te testen vindt u op www.lekkerblijvenwonen.nl. U heeft daar namelijk zelf veel meer invloed op dan u nu misschien denkt.

  Lees meer
 • Domotica

  Domotica is eenvoudige thuis-technologie. Deze techniek is erop gericht uw comfort en veiligheid te verhogen. Ook welzijns- en zorgdiensten kunnen er gebruik van maken. Elektrische bediening van verlichting, zonwering, openen en sluiten van de gordijnen of het openen van deuren met een elektronische sleutel, het levert u gemak op. Maar ook: video-deurintercom, elektrische deurontgrendeling, valdetectie, rookmelders en draadloze alarmzenders.

  Lees meer
 • Technologiehuisje in Hoogwoud

  Er zijn veel eenvoudige hulpmiddelen die het u een stuk gemakkelijker maken om gewoon lekker te blijven wonen waar u woont. Ook als u belemmerd wordt door ziekte of beperkingen bij het ouder worden. Er is meer mogelijk dan u denkt en het is in de meeste gevallen eenvoudig te bedienen en aan te schaffen. Maar hoe krijgt u nu een goed en duidelijk overzicht van de mogelijkheden?

  Lees meer