Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Wethouder Ter Veen wint prijs voor meeste woningbouw

    Gemeente Opmeer is gisteren in de prijzen gevallen tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Woningbouw in de hoogste versnelling’ van de provincie Noord-Holland. Wethouder Herman ter Veen nam een wisselbokaal in ontvangst, omdat Opmeer procentueel de meeste woningen heeft gebouwd.

  • De energiecoaches van Warm Opmeer stellen zich aan u voor!

    In 2023 zijn de energiecoaches van Stichting Warm Opmeer gestart met het geven van deskundig en onafhankelijk advies aan inwoners over mogelijke energiebesparingen en verduurzamen van de woning. Graag stellen we ze aan u voor. Deze week is dat Mark Hazebroek.

  • Herijking RES 2024 

    Drie jaar geleden is in kaart gebracht waar in Noord-Holland (extra) zonnepanelen en windturbines geplaatst kunnen worden. Dat gebeurde in de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0. Als deelregio stelde ook Westfriesland zo’n RES op. Deze kaart met zoekgebieden is nu geactualiseerd.

  • Denk mee over sport en bewegen of vraag GALA-subsidie aan

    In navolging van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) nodigt de gemeente u uit om met ideeën te komen die door de thema’s ‘sport en bewegen’ en ‘zorg voor elkaar’ het welzijn en de vitaliteit van Opmeerders bevorderen.

  • Inspiratieavond: Is de lokale politiek iets voor jou?

    Wil je beslissen waar de woningen gebouwd worden? Of heb jij een mening hoe het wijksteunpunt-van-de-toekomst eruit moet zien? Meld je dan aan voor de inspiratieavond op 4 juni.

  • Graven in de straten door nutsbedrijven

    Het zal u niet ontgaan dat er veel wordt gegraven door de nutsbedrijven in onze gemeente. Er wordt gewerkt aan vervanging of uitbreiding van kabel- en leidingnetwerken en dat zorgt voor overlast.

  • Heeft u ideeën om uw afval beter te scheiden?

    Veel huishoudens in Opmeer scheiden hun afval. Toch werd in 2023 zo’n 145 kg restafval per inwoner weggegooid. Wij willen daarom horen hoe wij u kunnen helpen om uw afval nog beter te scheiden.

  • Bekijk eeuwenoude molens en gemalen in mei!

    Op 11 en 12 mei 2024 openen verschillende molens en gemalen hun deuren voor publiek. Zo zijn er in West-Friesland het gemaal Beetskoog en de Berkmeermolen open.

  • Gemeentehuis gesloten

    Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaartsdag) en maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

  • 4 mei 2024 Speech burgemeester en locoburgemeester

    Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei 2024 heeft onze burgemeester Gerard van den Hengel een speech gegeven alvorens alle aanwezigen bij de herdenking in Spanbroek bij het monument nabij het oude raadhuis aan de Hertog Willemweg. Hier leest u de gehele speech van de burgemeester terug.

  • Open brief burgemeester Gerard van den Hengel tegen uitsluiting en discriminatie

    Voortbordurend op de brief van vorige week waarin meer dan 300 Nederlandse burgemeesters zich openlijk uitspraken tegen antisemitisme vraag ik graag uw aandacht voor uitsluiting en discriminatie. Lees hier verder.

  • Officiële opening hondenuitrenveld Heerenweide

    Samen met de kinderburgemeesters en initiatiefnemer Emiel van Dam heeft wethouder Vincent Buis vorige week het hondenuitrenveld aan de Floris van Noordwijklaan in Spanbroek officieel geopend.