Hoe regel ik dat mijn rijbewijs wordt bezorgd?

Voor de aanvraag van een rijbewijs gaat u naar het gemeentehuis. Bij de aanvraag kiest u voor laten bezorgen. Als uw document klaar is, levert de gemeente het document verzegeld aan bij bezorgdienst AMP. Van het bezorgbedrijf krijgt u bericht dat u een bezorgafspraak moet maken. Heeft u geen internet? Dan wordt u gebeld voor het maken van een bezorgafspraak.

Waar en wanneer kan ik mijn rijbewijs laten bezorgen?

Bezorging op een ander adres dan uw woonadres is mogelijk in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden en openbare plekken. Rijbewijzen kunnen alleen tijdens openingstijden van de gemeente bezorgd worden.

Mijn adres is gewijzigd, wat nu?

Een afspraak wijzigen kan via mijnafspraak.nl(externe link) of telefonisch via 030-2408020. Wijzigen kan nog op de dag vóór de bezorging tot uiterlijk 20:00 uur ’s avonds.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn rijbewijs bezorgd krijg?

De aanvraag van een rijbewijs duurt vijf werkdagen. De gemeente levert het document verzegeld aan bij bezorgdienst AMP. Zodra uw document klaar is voor bezorging, neemt de bezorger contact met u op voor het maken van een afspraak. Dit kan per e-mail of telefonisch.

Kan ik mijn gemaakte bezorgafspraak nog wijzigen? Tot wanneer kan ik de bezorgafspraak wijzigen?

Een afspraak wijzigen kan op mijnafspraak.nl(externe link) of telefonisch via 030-2408020. Wijzigen kan nog op de dag vóór de bezorging tot uiterlijk 20:00 uur ’s avonds.

Wat zijn de kosten voor het bezorgen?

Het laten bezorgen van een rijbewijs kost € 5,30. De bezorgkosten voor een tweede, derde, enz. document op hetzelfde adres zijn € 3,00 per document.

Moet ik betalen aan de deur?

Nee, de kosten van de bezorging heeft u al betaald tijdens de aanvraag.

Moet ik het rijbewijs persoonlijk in ontvangst nemen?

Ja, u moet uw document persoonlijk in ontvangst nemen. Uw document wordt vervoerd in een verzegelde envelop. Voordat deze geopend wordt, legitimeert de bezorger zich. Vervolgens wordt uw identiteit vastgesteld en wordt uw document persoonlijk aan u overhandigd.

Waar en wanneer moet ik mijn oude rijbewijs inleveren?

Als u nog in het bezit bent van een oud rijbewijs bij de bezorging, dan geeft u deze aan de bezorger. Het oude rijbewijs wordt beveiligd vervoerd naar de gemeente waar het wordt vernietigd. Het is niet mogelijk om uw oude document ter plaatse ongeldig terug te krijgen.

Ik heb een klacht over de bezorging van mijn rijbewijs.

We vinden het vervelend dat u een klacht heeft. U kunt uw klacht richten aan gemeente@opmeer.nl. Wij nemen vervolgens contact met u op.

Heeft u gevonden wat u zocht?