Op dinsdag 28 november organiseren gemeenten uit de regio samen met Scheidingsplein.nl en Villa Pinedo een bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden. Eén van de doelen van scheidingsplein.nl is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. Dit is tevens het thema dat in deze bijeenkomst centraal staat.

Ervaringsverhalen, tips en vragen

Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal met ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn. Op deze manier krijgen de aanwezigen een inkijkje in het hart en hoofd van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding.

Na de verhalen van de jongeren is er de kans om anoniem vragen te stellen. Ook krijg je tips en adviezen van deze jonge ervaringsdeskundigen. Zo krijg je handvatten om de pijnlijke gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken. Tevens zijn er medewerkers van het wijkteam aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Scheiding en de omgeving

Een scheiding heeft ook invloed op je omgeving zoals opa’s, oma’s, nieuwe partners, buren, beste vrienden etc.. Daarom kunnen bezoekers deze avond maximaal twee volwassenen meenemen. 

Meer informatie en aanmelden

De ouderbijeenkomst is op dinsdagavond 28 november van 19.30 tot 21.00 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur
Plaats: Pand Raak, Laan 21 in Schagen. 

Meedoen is gratis. Aanmelden voor de ouderbijeenkomst kan via de website van het Scheidingsplein.