Werken bij de gemeente Opmeer

Werken bij de gemeente Opmeer

Opmeer is een kleine organisatie, maar groot genoeg voor een interessant en breed takenpakket. Je kunt jouw sterke punten hier optimaal benutten en je draagt bij aan het maatschappelijk belang. Jouw werk doet er echt toe! In onze organisatie heb je zelf de regie op je werk en op je ontwikkeling, binnen een informele cultuur. Je werkt samen met 120 enthousiaste collega's voor onze 12.000 inwoners.

Onze standpunten

Onze gemeente is niet de grootste, maar we hebben de ambitie om zelfstandig te blijven. Samen met onze inwoners werken we aan vijf belangrijke thema's: vitale dorpen in een vitale omgeving, een zorgzame gemeente, een duurzame toekomst, een aantrekkelijk landschap en een bereikbaar bestuur.

Waarom werken in Opmeer?

  • Een kleine zelfstandige gemeente met veel kennis door regionale samenwerking.
  • Onze cultuur is informeel en open.
  • Je leert alle facetten van een gemeente.
  • Een prettige werkomgeving.

Onze arbeidsvoorwaarden

Je kunt rekenen op een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Denk aan een pensioenopbouw bij het ABP, een thuiswerkvergoeding, een tegemoetkoming in je ziektekosten en een vergoeding voor de inrichting van een thuiswerkplek. Voor de dagen dat je op kantoor werkt ontvang je een vergoeding voor je woon- werk verkeer. Ook krijg je een telefoon en laptop ‘van de zaak’ . Er is ook een Individueel keuzebudget (17,05% van je bruto salaris). Hiermee kan je onder andere je vakantiegeld opnemen.

Verlof en werktijden

Een fulltime werkweek bestaat uit 36 uur. Dit kan je flexibel indelen. Zo is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken. Om de week een vrije dag op te nemen, zodat je de ene week 4 dagen werkt en de andere week 5 dagen werkt. Bij een 36-urige werkweek heb je recht op maximaal 26 dagen verlof. Ook kan elke medewerker extra verlofdagen kopen via het Individueel keuzebudget.

Leren en ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat je blijft leren. In de praktijk, maar ook via opleidingen en trainingen. Wij bieden je de tools om je talenten en drijfveren te ontdekken, zodat je jezelf zo goed mogelijk kunt blijven oriënteren. Je hebt 24/7 toegang tot online trainingen via Alles uit jezelf(externe link) en de Westfriesland Academie(externe link).

Stage informatie

Een gemeentelijke organisatie behandelt diverse maatschappelijke onderwerpen en heeft uiteraard veel met de politiek te maken. Bij ons kun je op verschillende niveaus de volgende stages vervullen: snuffelstage, meewerkstage en afstudeerstage.

Hoe ziet een stage eruit?

Als stagiair ben je een volwaardige medewerker. Wij vinden het fijn als je je ook professioneel en proactief gedraagt en initiatief toont. Iedere stagiair heeft een stagebegeleider. Alle instroommomenten zijn bespreekbaar. Voor sommige studierichtingen krijgen we veel aanvragen, daarom kunnen wij helaas niet aan iedereen een stageplaats bieden.

De voordelen:

  • Stagevergoeding van € 300,- per maand.
  • Professionele hulp en begeleiding.
  • Ruimte voor eigen inbreng en interesses.