Van het centrum Opmeer-Spanbroek willen we een aantrekkelijk dorpscentrum maken voor iedereen. Ook wil de gemeente bekijken hoe de verkeersveiligheid in dit gebied verbeterd kan worden. Kortom, hoe zorgen we ervoor dat we prettig kunnen blijven wonen, werken, winkelen en leven in het dorpshart van Opmeer-Spanbroek?  

Wat is een gebiedsvisie?

De gebiedsvisie legt de koers voor de ruimtelijke ontwikkeling van het centrum Opmeer-Spanbroek vast. Een gebiedsvisie kan de uitgangspunten formuleren voor een later op te stellen bestemmingsplan. Samen met bewoners, bedrijven en instellingen is wordt deze koers ontwikkeld en wordt uiteindelijk door de gemeenteraad van Opmeer vastgesteld. 

Meer weten?

Veel inwoners, organisaties en ondernemers hebben meegedacht, meegepraat en meegewerkt aan de totstandkoming van de visie. We hebben een speciale pagina(externe link) gemaakt waar u de ideeën en meningen kunt lezen. Heeft u een vraag, dan kunt u ook contact opnemen met de gemeente Opmeer, telefoon 0226 – 363 333, e-mail gemeente@opmeer.nl

Uitnodiging informatiebijeenkomst: gebiedsvisie Centrum Opmeer-Spanbroek is klaar

20 februari 2023

De gebiedsvisie Centrum Opmeer-Spanbroek is in concept klaar. Veel inwoners, ondernemers en organisaties hebben in de afgelopen maanden meegedacht, meegepraat en meegewerkt aan deze visie voor het centrum. Op 20 februari 2023 hebben we de resultaten gedeeld met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Kon u niet aanwezig zijn op 20 februari, maar wilt u wel weten wat er gepresenteerd is? Hieronder kunt u de presentatie downloaden.