Waar kunt u heen voor advies en hulp?

Neem eerst contact op met het Wijkteam. Een consulent kijkt samen met u naar uw mogelijkheden en geeft u een advies. Als er verdere hulp nodig is, dan helpt de consulent u om dit te organiseren. U kunt het WIJkteam bereiken via nummer 0226 – 36 3333 of via wijkteam@opmeer.nl

De schuldhulpverlening voor ondernemers wordt in de gemeente Opmeer uitgevoerd door Zuidweg & Partners. De hulp van Zuidweg & Partners is gratis. Meer informatie kunt u lezen op: www.zuidweg-partners.nl, via deze site kunt u zich ook zelf bij hen aanmelden. Bellen met Zuidweg kan ook via nummer 035  538 53 50

Hoe werkt schuldhulpverlening bij Zuidweg & Partners?

Stap 1

Alles begint met een persoonlijk gesprek. Tijdens het gesprek komen uw problemen aan de orde en de mogelijke oplossingen.

Stap 2

Zuidweg neemt zo snel mogelijk, als u dat wilt, de communicatie met uw schuldeisers van u over. Op deze manier krijgt u in ieder geval een adempauze. Ook kijken ze samen met u naar de mogelijkheden om uw inkomen te verhogen en de kosten te verlagen. Soms moet de boekhouding nog op orde gebracht worden. Mocht dit niet meer mogelijk zijn met uw eigen boekhouder of accountant, dan kunnen zij contact leggen met een boekhouder die u nog wel kan helpen.

Stap 3

Zuidweg vraagt uitstel van betaling bij de schuldeisers en controleert de hoogte en juridische status van de schulden.

Stap 4

Ze maken daarna samen met u een berekening van wat u kunt betalen aan de schuldeisers in de komende drie jaar als u met het bedrijf stopt en de komende vijf jaar als u met het bedrijf door kunt gaan. Vervolgens gaat Zuidweg in gesprek met de de schuldeisers en biedt hen een saneringsvoorstel aan.  

Behoefte aan meer informatie?