Verlenging rijbewijs

Is uw rijbewijs bijna verlopen? Of wilt u een categorie laten toevoegen? U kunt dan de aanvraag online doen via de website van de RDW. U hebt hiervoor DigiD nodig. Op de RDW-website vindt u ook de pasfoto-eisen. U betaalt uw rijbewijs meteen met iDEAL. Twijfelt u of u online uw rijbewijs kunt verlengen, klik dan hier.
Wilt u uw rijbewijs online verlengen, klik dan hier(externe link).

Ophalen rijbewijs na online aanvraag

U krijgt 2 werkdagen na de aanvraag een e-mail van het RDW dat uw nieuwe rijbewijs klaar is en kan worden opgehaald bij de gemeente. Voor het ophalen maakt u online een afspraak.

Afspraak maken(externe link)

Laten bezorgen van een online aanvraag rijbewijs is niet mogelijk.

Verlenging rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis

Wilt u toch liever zelf op het gemeentehuis een verlenging van uw rijbewijs aanvragen (in plaats van via de website van de RDW)? Dat kan ook. Dit kan persoonlijk aan de balie. Maak hiervoor een online een afspraak of bel ons op 0226–363 333.

Let op: een eerste aanvraag rijbewijs of aanvraag rijbewijs bij vermissing/diefstal is altijd in persoon aan de balie.

Afspraak maken(externe link)

Ophalen rijbewijs via aanvraag op het gemeentehuis

U kunt het rijbewijs na 5 werkdagen ophalen in het gemeentehuis. Bij de aanvraag wordt gelijk een afhaalafspraak met u ingepland. U kunt uw rijbewijs ook laten bezorgen.

Wat moet u doen?

  • U vraagt uw rijbewijs online via het RDW of persoonlijk aan bij de gemeente.
  • Maak online een afspraak(externe link) (Let op: als u online een aanvraag doet, dan dient u nog een afspraak te maken)
  • Haal uw rijbewijs binnen 3 maanden op. Daarna vervalt uw rijbewijs en moet u een nieuwe aanvragen

Wat kost het?

De kosten voor een nieuw rijbewijs zijn € 51,10. Een spoedaanvraag kost € 39,65 extra (alleen bij aanvraag in het gemeentehuis).

Hoe lang duurt het?

•    Aanvraag gemeentehuis: 
U kunt uw rijbewijs na 5 werkdagen afhalen. Als u 's ochtends een spoedaanvraag hebt gedaan, kunt u uw rijbewijs de volgende werkdag afhalen.

•    Aanvraag online: 
2 werkdagen na de aanvraag ontvangt u een e-mail van het RDW dat uw nieuwe rijbewijs klaar is. Maak nog wel online een afspraak(externe link) voor het afhalen op het gemeentehuis. 

Klanttevredenheidsonderzoek

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe u onze dienstverlening heeft ervaren. We willen u daarom vragen een korte vragenlijst in te vullen. Met uw antwoorden kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. Meedoen is anoniem en neemt enkele minuten van uw tijd in beslag.

Wilt u meedoen aan ons klanttevredenheidsonderzoek? Klik dan op de link van het klanttevredenheidsonderzoek(externe link). Alvast bedankt voor het invullen!