Hoe werkt het?

De gemeente heeft voor vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten. De verzekering geldt voor alle vrijwilligers die wonen in de gemeente Opmeer, of daar hun vrijwilligerswerk doen dat een maatschappelijk belang dient. Dit tenzij de vrijwilligersorganisatie of de gemeente waar u werkt zelf een verzekering heeft afgesloten. Vrijwillige brandweer en politie en scholieren die maatschappelijke stage lopen, vallen niet onder deze vrijwilligersverzekering.

voorwaarden

Wat is verzekerd

De vrijwilligersverzekering bestaat uit een basis- en pluspolis. De basispolis bevat een ongevallen-, persoonlijke eigendommen- en een aansprakelijkheidsverzekering. De pluspolis bevat een aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen, een bestuurder- en een verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen en een rechtsbijstandverzekering.

Aanvullende dekking voor mantelzorgers

Als mantelzorger bent u tevens verzekerd voor ongevallen- en persoonlijke eigendommen, extra medische kosten en acute huishoudelijke hulp. De aansprakelijkheidsverzekering en de onderdelen van de VNG vrijwilligersverzekering zijn niet op u van toepassing.

Wat moet ik doen?

Bij schade vult u het schadeformulier en stuurt dit naar de gemeente. De gemeente kan de gegevens controleren bij de vereniging of organisatie waar u voor werkt. Het formulier gaat naar Centraal Beheer Achmea. Deze wikkelt de claim met u af. U kunt ook contact opnemen met uw vrijwilligersorganisatie of met de gemeente Opmeer, telefoon 0226 - 363 333 of stuur een e-mail naar gemeente@opmeer.nl.