Een mantelzorger is iemand die, niet beroepsmatig, meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een partner, kind, familielid of vriend zorgt (die niet op basis van de Wet langdurige zorg in een zorginstelling woont). Bent u zo iemand?

In de meeste gevallen komt hier heel wat bij kijken. Het kan u veel voldoening geven. Maar ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. De gemeente Opmeer heeft zich aangesloten bij het kennisplatform Mantelzorg. Op www.ikzorg.nu(externe link) vindt u veel informatie die u kan ondersteunen, zoals hulp bij financiële zaken, het combineren van zorg en werk of school en het zorgen en het ontzorgen. U mag ook bellen met de gemeente Opmeer, telefoon 0226-363333 of stuur een e-mail naar gemeente@opmeer.nl.

‘Op tijd hulp zoeken’, is het eerste advies wat ex-mantelzorgers aan mantelzorgers geven. Om het zorgen vol te houden en om jezelf niet uit het oog te verliezen. De gemeente ondersteunt en adviseert u bij het verlenen van zorg aan uw naaste zolang u dit kunt en wenst. Op uw eigen manier. Er is meer mogelijk dat u denkt.

Registreren

U kunt zich registreren als mantelzorger.

Direct registreren

Kan ik als mantelzorger getest worden of ik het coronavirus bij mij draag?

Ja, dit kan! U vindt meer informatie op deze website(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?