Burgernet: samen voor een veilige buurt

Veiligheid in onze leefomgeving is heel belangrijk. Met Burgernet kunnen we daar samen iets aan doen. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie. Doel is om onze leefomgeving nog veiliger te maken. U kunt daar zelf een actieve bijdrage aan leveren! Bijna 1350 inwoners van Opmeer doen mee aan Burgernet.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Als de politie een melding krijgt van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist persoon, wordt door de politie een burgernetactie opgestart. Doet u mee aan Burgernet, dan krijgt u een ingesproken bericht op uw (mobiele) telefoon met de vraag om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf uw werkplek. Zo kunt u direct helpen bij het opsporen van bijvoorbeeld een vermist kind, een voertuig of een dader. Na afloop horen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers hoe de actie is afgelopen.

Aanmelden?

Bent u 16 jaar of ouder. En wilt u een actieve rol spelen bij de veiligheid van onze woon- en leefomgeving? Meld u dan aan via www.burgernet.nl(externe link). Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans dat verdachten, voertuigen of vermiste personen opgespoord worden!

Heeft u gevonden wat u zocht?