De gemeente vindt het belangrijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen. Lees hier meer over hulp, aanpassingen en de blijverslening

Informatie en advies

Stichting Raad en Daad(externe link) helpt zelfstandig wonende ouderen en mensen met beperkingen in de gemeente Opmeer. De organisatie biedt hulpdiensten en kan ondersteunen met advies bij aanpassingen in uw woning om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken.

Bent u geïnteresseerd in gerichte adviezen voor uw woonsituatie dan kan onze adviseur u thuis bezoeken. Daarvoor neemt u contact op via ons algemene nummer: 06 - 33055950. Ook een praktische demonstratie/presentatie voor groep of vereniging behoort tot de mogelijkheden.

Domotica (huisautomatisering)

Er zijn veel eenvoudige hulpmiddelen die het u een stuk gemakkelijker maken om gewoon lekker te blijven wonen waar u woont. Maar hoe krijgt u nu een goed en duidelijk overzicht van de mogelijkheden? De mobiele ‘technologiehuisjes’ brengen uitkomst. Het is eigenlijk een kist in de vorm van een huisje. Als u de kist openklapt, dan ziet u een heel scala aan toepassingen voor in huis: een solar buitenlamp, een stekkeruitwerper, verlichting met afstandsbediening, een mobiel alarm, speciale verlichting om ’s nachts het toilet te vinden, een postopvangbak en nog veel meer.

Meer weten? Kom overdag een kijkje nemen in het wijksteunpunt De Lindehof in Hoogwoud.

Blijverslening Hypothecair

Maak uw woning klaar voor de toekomst. Om zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen, vraagt uw woning misschien om aanpassingen. Met deze lening maakt u uw woning levensloopbestendig waardoor u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Een hypothecaire lening is een geldlening die bijvoorbeeld gebruikt wordt om een (onder-)pand te verbouwen, te verbeteren of te verduurzamen.

  • Vaste gunstige rente voor de gehele looptijd of een deel van de looptijd
  • Vaste looptijd
  • Verstrekking via de notaris

Meer informatie over het aanvragen van de hypothecaire of starterslening kunt u vinden op de website van Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn):