Op vrijdag 22 november 2024 overleed José Appelman. Namens de PvdA was zij sinds 2017 politiek actief in de gemeente Opmeer. We gaan haar ontzettend missen en wensen haar familie en vrienden veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.
Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een lagere energierekening. Maar niet iedereen heeft het geld om te investeren in isolatie. De gemeente Opmeer komt kwetsbare huishoudens tegemoet met advies en subsidie.
De leefbaarheid van de kernen Aartswoud en De Weere staat onder druk. Het college van B&W heeft daarom een brief gestuurd naar de provincie Noord-Holland om de woningbouwmogelijkheden in deze kernen te verruimen.
Ongeveer honderd ondernemers bezochten de bijeenkomst die de gemeente Opmeer organiseerde in het kader van de Dag van de Ondernemer. Met Ben van der Burg als spreker werd het een inspirerende middag.
Op 20 november 2024 oordeelde de Raad van State dat het beroep tegen het bestemmingsplan voor het Kindcentrum Opmeer-Spanbroek ongegrond was. Daarmee kwam groen licht voor de verdere ontwikkeling.
Op 7 november jl. stelde de gemeenteraad van Opmeer de begroting voor het komende jaar vast. Deze begroting is de derde van collegeperiode 2022-2026. Wij laten u graag in één oogopslag zien hoe de gemeente in 2025 aan haar geld komt en waaraan het wordt uitgegeven.
In het voorjaar van 2024 is de renovatie van het D-veld van Voetbalvereniging VVS’46 van start gegaan. Tijdens de renovatie is er geïnvesteerd in nieuwe drainage. Er is automatische beregening toegepast, het veld is verschraald door meer zand met de bovenlaag te mengen en nog veel meer. Het veld is inmiddels helemaal klaar voor gebruik.
De pakketten en premies voor de Gemeentepolis zijn bekend. Inwoners met een laag inkomen die toch een goede zorgverzekering willen hebben, kunnen in aanmerking komen voor de Gemeentepolis. Lees er hier alles over.
In de strijd tegen klimaatverandering nemen steeds meer gemeenten het voortouw in de energietransitie. De gemeente Opmeer wil daarom de haalbaarheid onderzoeken voor een gemeentelijk energiebedrijf.
We moeten energie duurzaam opwekken. Gezien de grote vraag lukt dat niet alleen met zonnepanelen. Warmte in de aarde –oftewel geothermie– kan een oplossing zijn om huizen te verwarmen.
Dankzij een subsidie van 510.000 euro kunnen inwoners die daar zelf het geld niet voor hebben toch hun koopwoning verduurzamen. Deze subsidie heeft de gemeente Opmeer ontvangen van de Rijksoverheid.