Samen met de kinderburgemeesters en initiatiefnemer Emiel van Dam heeft wethouder Vincent Buis vorige week het hondenuitrenveld aan de Floris van Noordwijklaan in Spanbroek officieel geopend. 

Ongeveer 1,5 jaar geleden heeft betrokken inwoner en initiatiefnemer Emiel van Dam een verzoek ingediend bij de gemeente voor het creëren van een hondenuitrenveld, ook namens andere hondenliefhebbers uit de buurt in de gemeente. Hoewel het inmiddels ingerichte veld oorspronkelijk niet in de plannen van de wijk was opgenomen, heeft de gemeente alsnog besloten om hier een plek voor toe te wijzen. De locatie is met de heer van Dam besproken en enthousiast ontvangen. 

Het plan is vervolgens uitgewerkt inclusief stevig hekwerk, een zitbankje, een hondenpoepbak en er is beplanting aangebracht rondom het veld voor een natuurlijke uitstraling. Afgelopen maanden is het veld klaargemaakt en op woensdag 24 april is het officieel geopend door de kinderburgemeesters Julia Schipper en Luuk Ganzinga, de heer van Dam en wethouder Vincent Buis. 

Wethouder Vincent Buis: "Het was prachtig om het hondenuitrenveld samen met de Kinderburgemeester Julia Schipper en Loco-kinderburgemeester Luuk Ganzinga officieel te kunnen openen. We vinden het erg mooi dat wij als gemeente invulling konden geven aan het verzoek van Emiel om de wijk voor de hondenbezitter nog mooier te maken." We wensen alle hondenbezitters en natuurlijk hun honden veel plezier met het uitrenveld.