Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

 • Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde en OZB: hoe doe ik dat?

  Deze week ontvangt u van de gemeente de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Om de hoogte van deze belasting en heffing te bepalen, wordt de WOZ-waarde gebruikt. Hier leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met de WOZ-waarde.

  Hoe maak ik bezwaar tegen de WOZ-waarde en OZB
 • Oplevering van 28 huurappartementen voor 55-plussers in Heerenweide

  Eind maart wordt het appartementencomplex met de 28 huurappartementen aan de Johan Gheelborg opgeleverd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website www.woonmatchwestfriesland.nl. De appartementen zijn bestemd voor personen die 55 jaar of ouder zijn. Het zijn voornamelijk sociale huurappartementen. Een paar grotere appartementen vallen in een hogere huurklasse.

 • Speciale hectometerbordjes langs A.C. de Graafweg

  Misschien is het u al opgevallen, want langs de nieuwe A.C. de Graafweg zijn vernieuwde hectometerbordjes geplaatst. Deze bordjes zien er anders uit en wijken af van de reguliere hectometerbordjes die u misschien gewend bent te zien. Alles klopt gelukkig, want deze bordjes hebben een speciale functie.

 • Voorbereidingen herinrichting trapveld Roerdomp van start

  De gemeenteraad van Opmeer heeft ingestemd met de herinrichting van het trapveldje aan de Roerdomp in Spanbroek. Volgens de wens van de inwoners zullen daar een kunstgrasveld met 2 voetbaldoelen, 4 kleine doelen en 2 baskets worden geplaatst. We starten begin mei met de voorbereidingen voor de werkzaamheden.

 • Nieuw hondenuitrenveldje in Spanbroek

  In de wijk Heerenweide in spanbroek is een nieuw hondenuitrenveldje gecreëerd. Grenzend aan de Floris van Noordwijklaan en de A.C. de Graafweg is een veldje omheind met hekwerk. Dit veldje is daarom vanaf heden geschikt voor honden om veilig in uit te rennen, zonder dat zij de grote weg op kunnen komen.

 • Binnenkort ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen

  Vanaf maandag 26 februari 2024 worden de aanslagen per post verzonden, de dagtekening van de aanslag is 28 februari 2024. Ontvangt u de aanslag digitaal? Dan kunt u deze vanaf maandag 26 februari 2024 inzien.

  Hoe bepaald de gemeente de WOZ-waarde
 • De nieuwe kinderburgemeesters zijn beëdigd!

  De nieuwe lichting kinderburgemeesters is op donderdag 8 februari beëdigd door burgemeester Gerard van den Hengel. Voor dit jaar is Julia Schipper uit Spanbroek de kinderburgemeester en Luuk Ganzinga uit Spanbroek de loco-kinderburgemeester. Beide leerlingen zitten op de Bonifatius School in Spanbroek.

 • Openbare verlichting wordt vervangen in het buitengebied

  De gemeente Opmeer gaat de verouderde openbare verlichting in de buitengebieden vervangen. De huidige verlichting is verouderd en gevoelig voor storingen. Door de verlichting te vervangen met energiezuinige LED-lampen, besparen we energie. Dit past bij onze doelen voor duurzaamheid. De werkzaamheden worden begin februari uitgevoerd.

 • ‘Gemeentepromotie'? Trap er niet in!

  LET OP! Binnen onze gemeente gaat op het ogenblik een e-mail rond met als onderwerpregel 'Maak kans op geweldige prijzen! Doe nu mee aan onze exclusieve loterij!' met als afzender 'Team Gemeentepromotie'. Klik NIET op de link!

 • Verbeterde dienstregeling voor bussen in Noord-Holland Noord

  Op 21 juli 2024 gaat in Noord-Holland Noord een nieuwe dienstregeling in. Veel scholieren zijn daardoor straks sneller op school.

 • Uitbreiding bedrijventerrein De Veken gaat voorlopig niet door

  De derde uitbreiding van bedrijventerrein De Veken in Opmeer zal voorlopig geen doorgang hebben. Daarmee wordt de wens van de gemeenteraad, die in 2022 het plan voor verdere ontwikkeling van het gebied vaststelde, niet gehonoreerd.

  Hamer van de Raad van State.
 • Geef uw bedrijf op voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD)

  Trots op uw bedrijf? Open uw deuren tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD) van 16 t/m 24 maart 2024. U kunt uw bedrijf nu opgeven via www.kbbbd.nl/bedrijven.