Wat is het?

Het bestrijden van ongedierte in de openbare ruimte is geen officiële taak van de gemeente. Alleen als de volksgezondheid in gevaar dreigt te komen komt de gemeente in actie. Bijvoorbeeld als de overlast door het ongedierte zo ernstig is dat een hele buurt of wijk risico loopt op ziekten.

De ongediertebestrijding is gericht op het tegengaan van overlast door schadelijk ongedierte, insecten en plaagdieren, zoals wespen, kakkerlakken, muizen en ratten. Binnen Opmeer voert HVC deze taak uit, die ook het afval ophaalt en verwerkt.

Voor het melden van dierplagen kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur terecht bij de afdeling plaagdierbestrijding van HVC inzameling, telefoon 0800-0700 en e-mail: klantenservice@hvcgroep.nl

HVC inzameling bestrijdt 's avonds en in het weekend geen dierplagen. Na de melding komen de bestrijders van HollandCollect binnen drie werkdagen bij u langs.

Wat kost het?

Het bestrijden van bijen en wespen is gratis, voor bestrijding van de overige plaagdieren worden kosten in rekening gebracht.

Wat moet ik doen?

Ongedierte in openbaar gebied

  • Meld dit aan de gemeente.

Ongedierte op particulier terrein

  • Neem contact op met een erkend bedrijf voor ongedierte- of plaagdierenbestrijding.

Heeft u gevonden wat u zocht?