De gemeente Opmeer wil zo snel mogelijk volledig voldoen aan de toegankelijkheidseisen van DigiToegankelijk.nl(externe link) op niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze websites gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk.
 

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

  • Onderzoek: Onafhankelijke deskundigen toetsen (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Interne controle vóór publicatie: onze redactie toetst vóór publicatie de content op toegankelijkheid.
  • Periodieke interne controle: Onze redactie voert periodiek tussentijdse controles uit op de content.
  • Training werknemers: Onze redactie heeft een training over toegankelijkheid gevolgd.

De ambitie is dat alle informatie op onze website in begrijpelijk Nederlands is opgeschreven (B1 niveau) en dat de site voor iedereen bruikbaar is. Op een groot aantal punten voldoen we aan de toegankelijkheidseisen: het is mogelijk om het lettertype te vergroten, het contrast is aan te passen en we gebruiken duidelijke titels en een eenvoudige indeling van de pagina’s. We houden rekening met software die de teksten voorleest. Daarnaast is onze website geschikt voor zowel desktops en mobiele apparaten (responsive design).

Verbeterpunten

  • Pdf-bestanden: Die moeten aan dezelfde eisen voldoen als de website. Voor de meeste pdf’s is dat nu nog niet zo. Wij zijn bezig met een plan voor het toegankelijk maken van nieuwe pdf’s via training en aanpassing van de organisatie. 

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid?
Neem dan contact op via gemeente@opmeer.nl. Of bekijk onze contactgegevens.

Toegankelijkheidslabel

Status toegankelijkheidslabel van www.opmeer.nl. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.(externe link)