Voor wegafsluitingen in de gemeente en omgeving kunt u het beste de site NH-bereikbaar(externe link) raadplegen.

Voorbereidende werkzaamheden herinrichting A.C. de Graafweg van start

De komende maanden zal er verkeershinder zijn in verband met de herinrichting van de N241 A.C. de Graafweg. Namens de provincie voert Boskalis Nederland de werkzaamheden uit.

Eind september starten de voorbereidende werkzaamheden en het verleggen van de drinkwatertransportleiding

Namens de provincie voert Boskalis Nederland de voorbereidende werkzaamheden uit. De werkzaamheden bestaan de komende maanden onder andere uit het graven van nieuwe sloten, dempen van oude sloten en kappen van bomen tussen De Pade in Opmeer en Verlaat in Heerhugowaard en tussen De Veken, in Opmeer en de rotonde in Wognum. Ook brengt de aannemer zand aan om de grond in te klinken en zo golven en scheuren in het wegdek in de toekomst te voorkomen. Langs de weg komt tussen de rotonde bij Wognum en de S-bocht, bij de Tramweg, een bouwweg en een tijdelijke rotonde voor het werkverkeer dat daar aan de slag gaat. Ook richt de aannemer werkterreinen met een keet in bij Verlaat en de S-bocht.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt meestal een rijdende afzetting ingezet; de weg blijft bereikbaar voor wegverkeer. Om het werk veilig uit te voeren, is soms een gedeeltelijke korte afsluiting van de weg of het fietspad noodzakelijk en wordt het verkeer omgeleid. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Nieuws over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen is te volgen via de A.C. de GraafApp (beschikbaar in de stores) en de regionale Facebookpagina WestfrieslandNH.

Over de herinrichting

De A.C. de Graafweg is een 12 kilometer lange weg met veel verkeer en een flink aantal in- en uitritten. De weg staat bekend als gevaarlijk, omdat hij smal is en niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. De provincie gaat de weg herinrichten om de verkeersveiligheid te verbeteren en de doorstroming te garanderen. Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de weg wordt de drinkwatertransportleiding van PWN naast de weg verlegd.

Heeft u gevonden wat u zocht?