WhatsApp kan heel goed gebruikt worden als buurtpreventie, om zo uw straat of buurt veiliger te maken. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtpreventie. Het doel van een BuurtWhatsApp is te zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. De politie kan nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Gebruik BuurtWhatsApp

Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij eerst 112 en stuurt daarna een bericht in de WhatsAppgroep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert. Ondertussen kan de politie tot eventuele actie overgaan.

Wilt u een BuurtWhatsApp-groep starten?

De gemeente ondersteunt u met het plaatsen van één of meerdere borden waaruit blijkt dat in uw buurt een WhatsApp-groep actief is. Voor het werven van deelnemers kunt u de onderstaande voorbeeldbrief gebruiken.

Wilt u lid worden van een BuurtWhatsApp-groep bij u in de buurt?

Kijk dan op www.wabp.nl(externe link) welke groepen bij u in de buurt actief zijn.

Bent u al lid van een BuurtWhatsApp-groep?

In de onderstaande flyer leest u de regels wat u als lid wel kunt doen en wat u niet moet doen.

Meer weten?

Wilt u een bordje waaruit blijkt dat in uw buurt een WhatsApp-groep actief is? Of wilt u meer informatie over het opzetten van een BuurtWhatsApp? Neem dan contact op met ons op, telefoon 0226-363333 of stuur een e-mail naar gemeente@opmeer.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?