Voor mantelzorgers is de zorg voor hun partner, kind(eren), andere familieleden of vrienden een groot deel van hun dagelijks leven. Veel mantelzorgers werken daarnaast ook. Om het zorgen vol te houden kan het helpen om extra huishoudelijke hulp in te huren.

Bij de gemeente Opmeer kunt u een toelage voor huishoudelijke hulp aanvragen. Op die manier blijft er voor mantelzorgers ook tijd over voor andere dingen. Deze extra hulp kan bij  de mantelzorger thuis of bij degene die zij verzorgen ingezet worden, tegen een goedkoop tarief. 

Wanneer kunt nu extra hulp aanvragen?

Mantelzorgers die in de regio Westfriesland wonen en minimaal 3 maanden voor 8 uur per week mantelzorg verlenen, kunnen de huishoudelijke hulp toelage aanvragen. De extra hulp is in te zetten in de regio en gaat om maximaal 36 uur per jaar. Deze 36 uur kunt u flexibel inzetten. Omdat elke situatie anders is, raden we u aan om altijd contact te zoeken met het Wijkteam.

De extra huishoudelijke hulp kost een mantelzorger € 5,00 per uur aan eigen bijdrage. De rest van het tarief wordt betaald door de gemeente.

Aanvragen 

U kunt de toelage voor huishoudelijke hulp aanvragen via het wijkteam van de gemeente. U kunt ook het formulier downloaden onderaan deze pagina. 

Deelnemende zorgaanbieders

De extra hulp wordt verzorgd door zorgaanbieders waar de regio een contract mee heeft. De volgende zorgaanbieders werken mee met deze regeling:

  • Tzorg
  • De Nieuwe Zorg Thuis
  • HoMe thuishulp
  • Schoonmaakbedrijf Koster& Co, (Thuiszorg Miep)
  • Wilgaerden
  • Stichting Zorghulp Westfriesland/Hulpvaardig

Heeft u gevonden wat u zocht?