Openbare verlichting wordt vervangen in het buitengebied

De gemeente Opmeer gaat de verouderde openbare verlichting in de buitengebieden vervangen. De huidige verlichting is verouderd en gevoelig voor storingen. Door de verlichting te vervangen met energiezuinige LED-lampen, besparen we energie. Dit past bij onze doelen voor duurzaamheid. De werkzaamheden worden begin februari uitgevoerd.  

Kosten besparen

De openbare verlichting drukt zwaar op de gemeentelijke energienota. Wethouder Vincent Buis vertelt: “Een goede kwaliteit van de openbare verlichting is van groot belang. Dit draagt bij aan een sociaal veilige, verkeersveilige en leefbare situatie. Dimmen verlaagt het energieverbruik. Zo kan er 25% bespaard worden. Daarbij wordt bij lager vermogen ook de levensduur van de LED-lampen verlengd.”

Duurzaam

De LED-armaturen worden uitgerust met een dim-unit. De verlichting wordt daardoor efficiënter en zorgt voor minder lichtvervuiling. Zo worden de lampen in de nachtelijke uren met 30% gedimd. De onderdelen zijn duurzaam gemaakt zodat ze in de toekomst gerecycled worden, waardoor het milieu minder wordt belast.