U kunt een nieuw rijbewijs online of persoonlijk op afspraak bij het gemeentehuis aanvragen. 

Let op: als u online een aanvraag doet, dan dient u nog een afspraak te maken om bij het gemeentehuis uw aanvraag definitief te maken. Dit doet u door het inleveren van een pasfoto, het tonen van uw huidige rijbewijs en het ondertekenen van de aanvraag. 

Online aanvraag starten

Wat moet u doen?

  • U vraagt uw rijbewijs online of persoonlijk aan bij de gemeente.
  • De aanvraag maakt u definitief op het gemeentehuis.
  • U kunt uw rijbewijs laten bezorgen.
  • Haalt u uw rijbewijs zelf op doe dit dan binnen 3 maanden. Daarna vervalt uw rijbewijs en moet u een nieuwe aanvragen.

Rijbewijs voor 75-plussers tijdelijk met 1 jaar verlengd

Sinds 1 december 2019 kunnen 75-plussers het rijbewijs tijdelijk verlengen met maximaal 1 jaar. 75-plussers mogen dan onder bepaalde voorwaarden blijven rijden met een rijbewijs dat verlopen is.

Het CBR bepaalt of iemand valt in de regeling van de verlenging. Nadat de 75-plusser zijn gezondheidsverklaring heeft ingediend, krijgt hij/zij bericht van het CBR. De administratieve verlenging wordt geregistreerd in het Centraal Rijbewijzenregister. Voor de mensen die binnen de regeling vallen wordt er in het Rijbewijzenregister een code 106 geplaatst achter de categorie A, B, BE en/of T. Deze is alleen te zien in het Rijbewijzenregister, niet op het rijbewijs. Ga voor meer  informatie over het rijden met een verlopen rijbewijs naar www.cbr.nl/rijdenmeteenverlopenrijbewijs.

Wat kost het?

De kosten voor een nieuw rijbewijs zijn € 40,65.  Een spoedaanvraag kost € 34,10 extra.

Hoe lang duurt het?

U kunt uw rijbewijs na ongeveer een week afhalen bij de gemeente. Als u een spoedaanvraag voor 14.00 uur hebt gedaan, kunt u uw rijbewijs de volgende werkdag al ophalen