Zelfs door weer en wind zoeken ze elkaar op; de bewoners van de ‘korte’ Dokter van Balen Blankenstraat in Spanbroek en de WerkSaam medewerkers van team Groen. Buurtbewoners Rob Derksen en Bert Tool zijn ontzettend te spreken over de samenwerking. “Echt een gouden groep”, vertelt Bert.

Samen optrekken

Voor Rob en Bert is het niet meer dan normaal om samen op te trekken in het schoonhouden van hun straat, in de door henzelf gedoopte ‘korte’ Dokter van Balen Blankenstraat. “We hebben wat op met de buurt. We willen het samen doen”, vertelt Rob. “We vinden het belangrijk dat alles hier schoon is en dat de putten niet verstopt raken. Door de straat fietsen ook veel kinderen die naar de basisschool gaan. Het moet hier daarom niet te glad worden en het is tenslotte een druk beboomde straat.”

De samenwerking tussen inwoners en team Groen, is er eentje waar Groen-coördinator Harry van Langen alleen maar van kan dromen. “De saamhorigheid en samenwerking tussen ons en de inwoners uit deze straat is zo mooi, het zou geweldig zijn als dat in nog meer straten zo zou gaan”, vertelt hij. Ook WerkSaam dagcoördinator Loe Reek beaamt: “Opmeer is een goede gemeente. Ze zijn hier erg begaan met elkaar.”

Dankbaarheid

Tijdens het schoonhouden van de straat, zoeken Rob en Bert graag de medewerkers van WerkSaam op. Samen gaan ze dan aan de slag. “We doen wat voorwerk en vervolgens ruimen we het samen op. Je hoeft ze maar even te bellen en ze staan er al. Dat is gewoon top. Of het nu is voor een verstopte put is of om bladeren op te ruimen, ze komen altijd gelijk in actie”, aldus Rob.

Dat de mannen dan zelfs druk in de regen staan te harken, maakt ze niks uit. “Het komt me goed uit, dat vegen en doen”, grapt Rob. “Want dan hoef ik mooi niet meer naar de sportschool.”

Op de foto v.l.n.r. WerkSaam coördinator Loe Reek, buurtbewoner Bert Tool, buurtbewoners Rob Derksen en de mannen van WerkSaam.