Bent u een stichting, vereniging of inwoner? En wilt u een activiteit organiseren op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn of een groenproject realiseren? En kunt u het niet helemaal zelf betalen? Dan kunt u bij de gemeente subsidie aanvragen.

Incidentele activiteitensubsidie

Indien een (groep) inwoner(s) of organisatie een activiteit of evenement wil organiseren die bijvoorbeeld te maken heeft met sport, cultuur of maatschappelijk welzijn, dan kan daar een subsidie voor verleend worden indien de activiteit bijdraagt aan het:

  • Vergroten van de leefbaarheid van de wijk;
  • Bevorderen van de samen- en/of zelfredzaamheid van de inwoners in de wijk

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed idee voor uw wijk, zoals speeltoestellen opknappen, een picknicktafel in de buurt om gezellig aan te eten, een buurt volleybaltoernooi, een mooi kunstwerk maken met andere bewoners uit uw buurt, een groenproject in de openbare ruimte of iets anders voor uw wijk, dan:

  • Biedt de gemeente begeleiding en advies;
  • Stelt de gemeente Opmeer eenmalig een subsidie ter beschikking bijvoorbeeld t.b.v. de aanschaf van eenvoudig handgereedschap of materialen. De subsidie is afgestemd op de omvang van het project.

De subsidie bedraagt € 500 of € 250 of € 100 en wordt eenmalig verstrekt. Verlening van de subsidie is afhankelijk van het beschikbare budget en de beoordeling van de activiteit.

Betreft het een muziekeducatieve activiteit, dan verwijzen wij u naar www.muziekopmeer.nl(externe link)

Sommige evenementen hebben een vergunning nodig, zie hier de regels.

Vragen

Heeft u vragen over uw aanvraag, neem dan contact op met het Subsidiebureau via telefoonnummer  0226-363333 of per mail gemeente@opmeer.nl

Aanvraag

De aanvraag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de activiteit of het initiatief compleet ingediend te worden. Via onderstaande formulier kunt u de aanvraag indienen.