De komende jaren gaat er voor woningbezitters in Nederland veel veranderen. Wilt u uw woning alvast voorbereiden op wat komen gaat? Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver-)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden. 

Duurzaam Bouwloket

Kijk op www.duurzaambouwloket.nl(externe link) naar de mogelijkheden voor uw woning. Het Duurzaam Bouwloket is ook bereikbaar via telefoon 072 - 743 39 56 en info@duurzaambouwloket.nl. Het advies voor de inwoners van de gemeente Opmeer is gratis.

Natuurvriendelijk verduurzamen

U gaat uw woning verduurzamen. Een mooie stap naar het verlagen van uw stookkosten en het verminderen van de CO2 uitstoot. Maar wist u dat het voor bepaalde dieren niet zo gunstig kan uitpakken? In geïsoleerde huizen kunnen deze dieren niet leven omdat er geen kieren of openingen meer zijn. Daarom is natuurvriendelijk verduurzamen zo belangrijk. Door bijvoorbeeld het aanleggen van veel groen of het ophangen van nestkasten krijgen de dieren een kans. Hoe u zelf verantwoord op een natuurvriendelijke wijze uw woning kan verduurzamen leest u in de brochure. 

Brochure Natuurvriendelijk Verduurzamen