Vrijwilligerswerk

Gemeente Opmeer is trots op de sociale betrokkenheid van de inwoners die zich als vrijwilliger bij de stichtingen en organisaties vrijwillig inzetten. Vrijwilligerswerk verbindt inwoners van alle leeftijden en zorgt voor mooie vriendschappen en betrokkenheid.

Dankzij de actieve betrokkenheid van inwoners als vrijwilliger bruist het verenigingsleven en zijn er tal van mogelijkheden om deel te nemen aan een activiteit naar keuze.

Op www.opmeerleeft.nl(externe link) vind je veel informatie over het vrijwilligerswerk in Opmeer.

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk en advies wat bij je past? De opbouwwerkers van Opmeer gaan graag met je in gesprek. Via 0226-363 333 kun je een afspraak maken.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft voor vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten. De verzekering geldt voor alle vrijwilligers die wonen in de gemeente Opmeer, of daar hun vrijwilligerswerk doen dat een maatschappelijk belang dient. Meer informatie over vrijwilligersverzekering kunt u hier vinden.

Ondersteuning en advies

De gemeentelijke opbouwwerkers kunnen u als inwoner of als organisatie helpen als u een vraag heeft voor ondersteuning en/of informatie. Wij kunnen het zelf bieden of u op weg helpen naar de juiste ondersteuner. Kortom, de spin in het web naar andere inwoners en organisaties om u te helpen. Inwoners of organisaties kunnen ook hun behoefte aan deskundigheidsbevordering doorgeven.

Subsidie

Naast ondersteuning van de opbouwwerkers kunt u ook mogelijk een financiële ondersteuning krijgen voor de organisatie van een activiteit in uw buurt of wijk. Meer informatie kunt u hier vinden.

Heeft u gevonden wat u zocht?