Bent u zelf al druk bezig geweest met het verduurzamen van uw woning? Of heeft u veel kennis en ervaring over dit onderwerp en wilt u mensen uit uw buurt helpen met het besparen van energie? Meldt u aan als energiecoach bij de stichting Warm Opmeer. Als energiecoach helpt u anderen met het besparen van energie en het duurzamer maken van woningen in uw buurt. Op donderdag 22 februari start er een cursus energiecoach in het gemeentehuis van Opmeer.

Warm Opmeer is een vrijwilligersorganisatie die deskundig, laagdrempelig en onafhankelijk adviseert aan inwoners van de gemeente Opmeer om hun woning te verduurzamen en daarmee de energierekening te verlagen.

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach komt u bij mensen thuis. U gaat hiervoor samen met een collega of alleen op pad. U maakt eerst een afspraak en samen met de bewoner kijkt u naar het energieverbruik en de besparingskansen. Kunt u iets veranderen aan het soort verlichting en de verwarming in het huis? Hoe zit het met isolatie, tocht en de elektrische apparaten? Kleine maatregelen kunnen een grote verschil maken op de energierekening. U geeft als energiecoach een onafhankelijk advies.

Dit kun je verwachten van de cursus

Natuurlijk schudt u al die kennis niet uit uw mouw. Daarom starten we op 22 februari een (gratis) wekelijkse avondcursus. Op een praktische manier leer je de kneepjes om energie te besparen. De cursus bestaat uit acht sessies van twee uur en starten om 19.30 uur. En weet u wat extra energie geeft? Natuurlijk kunt u het geleerde ook op uw eigen woonsituatie toepassen!

De cursus heeft een Westfries karakter. Naast Warm Opmeer is er ook Warm Medemblik, Warm Hoorn, Koggenland Energie Neutraal en Warm SED (in oprichting). Waar we elkaar kunnen versterken werken we samen. Op de cursus leert u ook van de ervaringen van kandidaat-energiecoaches uit andere gemeentes. Maar u adviseert altijd lokaal, in uw eigen omgeving.

Geïnteresseerd?

Heeft u belangstelling voor duurzaamheid en energie? Vindt u het fijn om mensen te helpen? Dan gaat u het naar uw zin krijgen als energiecoach. Voor meer informatie en aanmelden kunt u een e-mail sturen naar info@warmopmeer.nl, of bel Ben Kamp (voorzitter Warm Opmeer), tel. 06 532 436 81. Kijk ook eens op www.warmopmeer.nl(externe link). Twijfel niet te lang. Er zijn slechts enkele plekken beschikbaar.