Als u het niet eens bent met de vastgestelde waarde van een woning of bedrijfspand, aanslag OZB, afvalheffing of hondenbelasting dan kunt u online bezwaar maken. Dat moet u doen binnen zes weken na ontvangst van uw aanslag. U logt hiervoor in met uw DigiD.

Informatie DigiD

Bij gemeente Opmeer kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode. DigiD (spreek uit: ‘Diegiedee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk system waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl(externe link). Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Afhandeling van uw bezwaar: digitale inpandige opname 

Hebt u bezwaar gemaakt tegen de berekende WOZ-waarde van uw huis, gebouw, perceel of grond? Dan onderzoekt de taxateur of de waarde juist is vastgesteld. Hiervoor kan de taxateur aanvullende informatie van u nodig hebben. Bijvoorbeeld over de staat van onderhoud en kwaliteit van de voorzieningen bij uw woning.

Digitale inpandige opname

De aanvullende gegevens verzamelen we via een zogenoemde digitale inpandige opname. U ontvangt hiervoor een e-mail met een link naar uw persoonlijke vragenlijst. Het afzendadres wat u ziet in uw mailbox is opmeer@in-op.nl

U kunt ervan op aan dat dit een beveiligde omgeving is en uw gegevens alleen worden gebruikt voor waardering in het kader van de wet WOZ.

Gegevens aanleveren

U hebt hier de mogelijkheid de vragen te beantwoorden en aan te vullen met foto’s en informatie ter verduidelijking. Het afhandelen kan het gemakkelijkst met een smartphone of tablet in verband met het maken en toevoegen van foto’s.

Het kan voorkomen dat een of meerdere vragen niet van toepassing zijn bij uw woning. Beantwoord deze vraag dan met ‘nee’ en vul n.v.t. in bij de toelichting.

Contact

Hebt u vragen, opmerkingen of hulp nodig met het invullen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0226 363 333.

Heeft u gevonden wat u zocht?