Team Groen is elk seizoen aan het werk om de leefbaarheid op het gebied van flora, fauna, de wegen en stoepen zo goed mogelijk te houden. Wij geven u graag een kijkje in de keuken van alle werkzaamheden. Met de lente voor de deur, nemen we u mee in de periode van onder andere het maaien van sportvelden en het schoonmaken van het zwembad.

Alles wat groeit en bloeit

In de lente heeft Team Groen de focus op alles wat voluit groeit en bloeit. De (bloem)bollen die in het najaar zijn geplant laten nu langzaam hun mooie kleuren zien. Maar naast dat wat kiemt, worden ook veel nieuwe bomen en planten in dit seizoen geplaatst. De combinatie van opwarmende grond en afwisselende regenval zorgen voor vruchtbare en gebruiksvriendelijke aarde. Dit is een succesformule voor al dat wat groen is. 

Schoffelen krijgt daarnaast meer focus want de lente zorgt er nu eenmaal voor dat buiten weer tot leven komt. En daar zijn we blij toe. Daarom hopen we dat u met plezier wandelt en geniet van de verzorgde perkjes waar sneeuwvlokjes plaatsmaken voor narcissen.

Begin van het maaiseizoen

De lente staat ook bekend om het begin van het maaiseizoen. Hier vallen de maaiwerkzaamheden van de sportvelden onder. Deze velden worden door Team Groen gerold met de tractor en tegelijk belucht. Hoe gaat dat in zijn werk? Na de winter kunnen de velden hobbelig worden, en dat is natuurlijk minder fijn om een balletje op te trappen. Daarom worden de velden gerold met een grote zware rol die het veld gelijk maakt. Tegelijkertijd worden er gaatjes geprikt in het platgereden veld, zodat er lucht bij de wortels komt. Ook wordt er dan kunstmest op het veld gestrooid. Dit wordt gedaan voordat het gaat regenen, zodat het kunstmest in de grond trekt en het gras beter groeit.

Zwembad 

Zwembad ’t Woudmeer in Hoogwoud opent op zondag 28 april weer de deuren. Gedurende het najaar hebben het grasveld en de perkjes het te verduren gehad door alle onstuimige weersomstandigheden. Om het voor alle bezoekers weer een fijne recreatieplek te maken gaat Team Groen en Werksaam aan de slag om alles netjes te maken. Van snoeiwerk tot nieuw groen aanplanten en van bladeren ruimen tot schoffelen en mollen vangen. Samen met de medewerkers van het zwembad gaan ze aan de slag, die de lege zwembaden schoonmaken. 

Feestdagen

En in het voorjaar is er extra aandacht voor de plekken die bezocht worden tijdens de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Daarnaast worden er voor de kermissen en de jaarlijkse Lappendag werkzaamheden uitgevoerd die iets minder groen zijn maar wel belangrijk zijn. Zo worden er afzettingen met hekwerk, extra vuilcontainers en de juiste bebording geplaatst voor omleidingsroutes. Natuurlijk zorgt Team Groen er ook voor dat er genoeg stroom is om de evenementen in goede en gezellige banen te leiden. 

Controle en meldingen
Ervaart u overlast over het openbaar groen? Dan kunt u een melding doen via www.opmeer.nl/buurtmelding-doorgeven of bellen naar het gemeentehuis op 0226-363333