Gemeente Opmeer is gisteren in de prijzen gevallen tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Woningbouw in de hoogste versnelling’ van de provincie Noord-Holland. Wethouder Herman ter Veen nam een wisselbokaal in ontvangst, omdat Opmeer procentueel de meeste woningen heeft gebouwd. 

“We zijn als Opmeer zeer verrast met deze prijs voor ‘best presterende gemeente nieuwbouwwoningen in de provincie Noord-Holland’”, zei hij trots, nadat hij door gedeputeerde Jelle Beemsterboer de wisselbokaal kreeg overhandigd.

De dag bij de provincie Noord-Holland stond volledig in het teken van woningbouwversnelling. Er waren ruim 160 raadsleden, bouwexperts en bestuurders bijeen om werken aan woningbouwversnelling. Omdat Opmeer in 2023 2% nieuwe woningen bouwde, ging de prijs naar wethouder Ter Veen.

“Opmeer is ambitieus en wil de komende jaren veel nieuwbouwwoningen bouwen”, legt Ter Veen uit. “In 2023 zijn we daarmee gestart en we gaan met veel energie verder de komende jaren. Deze wisselbokaal is daarvoor een mooie aanmoediging. Een waardering voor de inzet van onze medewerkers, gemeenteraad en college. Allemaal met één doel: ervoor te zorgen dat er voor alle inwoners woningen komen.”