Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

 • Openstelling kruising Pade en A.C. de Graafweg uitgesteld: 12 december meer info

  Tegen alle verwachtingen in gaat de kruising Pade met de A.C. de Graafweg tot aan de ovonde morgen (8 december) nog niet open. Dat heeft de provincie Noord-Holland vanmiddag laten weten. Meer informatie volgt op 12 december.

  Luchtfoto van de kruising Pade met de A.C. de Graafweg.
 • Resultaten enquête ‘Waar Staat Je Gemeente’

  De eerste resultaten van de burgerpeiling 'Waar Staat Je Gemeente' zijn er. Vinden inwoners Opmeer een prettige plek om te wonen? Zijn er voldoende voorzieningen? Wat gaat er goed, en wat kan er beter?

 • Denk mee over het trapveld aan de Roerdomp

  De voorbereidingen voor de renovatie van het trapveld aan de Roerdomp in Spanbroek in 2024 zijn in volle gang. Voordat het plan definitief is, inventariseert gemeente Opmeer de behoefte aan voorzieningen op deze plek. Naast de aanleg van kunstgras en het plaatsen van 2 voetbaldoelen is er meer mogelijk. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

  Een doelunit met een basket erboven geplaatst.
 • Geldzorgen? Geldfit!

  Heeft u geldzorgen of schulden? Of is uw leven ingrijpend veranderd en verliest u de grip op uw geld? Lees hier hoe wij u verder kunnen helpen. Want een toekomst zonder geldzorgen geeft rust.

  Geldzorgen? U staat er niet alleen voor
 • Houdt u zich aan het eenrichtingsverkeer op de Lindengracht?

  In het centrum van Opmeer is het stukje aan de Lindengracht tussen de Breestraat en de Pastoor Meriusstraat eenrichtingsverkeer. Helaas zien we nog altijd dat deze verkeersregel wordt overtreden. Dit resulteert in gevaarlijke verkeerssituaties en daarom doen we een beroep op inwoners om dit niet te negeren. Lees hier het hele artikel.

 • Wat doen we bij Groen in de winter?

  Team Groen is elk seizoen aan het werk om de leefbaarheid op het gebied van flora, fauna, de wegen en stoepen zo goed mogelijk te houden. Met de winter voor de deur, nemen we u mee in de periode van o.a. strooidiensten. Lees hier het hele artikel.

 • 99 huurwoningen in Opmeer erbij!

  De woningcorporatie De Woonschakel heeft twee bouwblokken van het voormalige Scheringa Museum aangekocht. In deze bouwblokken komen 99 huurwoningen voor o.a. starters uit Opmeer.

 • Samen werken voor een schone straat

  Zelfs door weer en wind zoeken ze elkaar op; de bewoners van de Dokter van Balen Blankenstraat in Spanbroek en de WerkSaam medewerkers van team Groen. Buurtbewoners Rob Derksen en Bert Tool zijn ontzettend te spreken over de samenwerking. “Echt een gouden groep”, vertelt Bert. Lees hier het hele interview.

 • Tips tegen inbraak in de winter

  ​​​​​​​In de winter wordt er meer ingebroken dan in de rest van het jaar. Lees hier alle tips om inbrekers buiten de deur te houden, of kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl. Bij een verdachte situatie, bel altijd 112!

 • Voorlopige uitslag verkiezingen Tweede Kamer

  De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van gemeente Opmeer 2023 is vastgesteld. Met 1.986 stemmen is de PVV ook in gemeente Opmeer de grootste partij. Bekijk hier alle uitslagen.

 • Vuurwerk: denk aan een ander, maar denk ook aan jezelf

  Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. We zien in de gemeente Opmeer dat er steeds meer vuurwerk wordt afgestoken. Ondanks dat het vaak goed gaat, wordt het afsteken van vuurwerk wel een probleem als er (nu al) vernielingen zijn en overlast wordt veroorzaakt. Lees hier het interview met de BOA's.

 • Laatste tussenstand verkiezingen in Opmeer 19.00 uur

  Sinds vanmorgen 7.30 uur kan er in Nederland gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. En er wordt druk gestemd! Lees hier hoe hoog de opkomst per stembureau om 12.00 uur, 16.00 uur en als laatste om 19.00 uur in gemeente Opmeer was en hoe zich dat verhoudt tot het landelijke gemiddelde.

  Afbeelding van de route naar een stemlokaal.