Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Openbare verlichting wordt vervangen in het buitengebied

    De gemeente Opmeer gaat de verouderde openbare verlichting in de buitengebieden vervangen. De huidige verlichting is verouderd en gevoelig voor storingen. Door de verlichting te vervangen met energiezuinige LED-lampen, besparen we energie. Dit past bij onze doelen voor duurzaamheid. De werkzaamheden worden begin februari uitgevoerd.

  • ‘Gemeentepromotie'? Trap er niet in!

    LET OP! Binnen onze gemeente gaat op het ogenblik een e-mail rond met als onderwerpregel 'Maak kans op geweldige prijzen! Doe nu mee aan onze exclusieve loterij!' met als afzender 'Team Gemeentepromotie'. Klik NIET op de link!

  • Verbeterde dienstregeling voor bussen in Noord-Holland Noord

    Op 21 juli 2024 gaat in Noord-Holland Noord een nieuwe dienstregeling in. Veel scholieren zijn daardoor straks sneller op school.

  • Uitbreiding bedrijventerrein De Veken gaat voorlopig niet door

    De derde uitbreiding van bedrijventerrein De Veken in Opmeer zal voorlopig geen doorgang hebben. Daarmee wordt de wens van de gemeenteraad, die in 2022 het plan voor verdere ontwikkeling van het gebied vaststelde, niet gehonoreerd.

    Hamer van de Raad van State.
  • Liever een goede buur dan een verre vriend

    Ondanks dat er in de gemeente Opmeer veel saamhorigheid is, vallen ook hier wel eens inwoners tussen wal en schip. Een buurman of -vrouw kan soms als dichtbij voelen, maar ondertussen ontzettend eenzaam zijn of psychische of financiële problemen hebben. Heeft u een vermoeden dat uw buurtgenoot hulp nodig heeft? Lees hier meer over wat u kunt doen.

  • Wordt u energiecoach? Doe mee aan de cursus!

    Bent u zelf al druk bezig geweest met het verduurzamen van uw woning? Of heeft u veel kennis en ervaring over dit onderwerp en wilt u mensen uit uw buurt helpen met het besparen van energie? Meldt u aan als energiecoach bij de stichting Warm Opmeer. Vanaf 22 februari start een nieuw cursustraject.

    huisje met energielabels
  • Circulair slopen van gebouwen levert nieuwe grondstoffen op

    Stel dat gebouwen zodanig gesloopt worden dat de grondstoffen die vrijkomen weer in andere gebouwen gebruikt kunnen worden. Dat is verantwoord. 37 partijen in Noord-Holland gaan op deze manier de circulariteit in de bouwsector verbeteren. Zij ondertekenden de Deal Secundaire Bouwmaterialen Noord-Holland Noord.

  • Zó vergadert de gemeenteraad van Opmeer

    De gemeenteraad van Opmeer vergadert volgens het BOB-model. De besluitvorming van de gemeenteraad gaat in drie stappen die elkaar logisch opvolgen. Hoe dat precies in z’n werk gaat, lichten we hier toe, zodat u precies weet wanneer u bijvoorbeeld kunt inspreken.

  • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Van den Hengel: "Blijf elkaar stevig vasthouden"

    Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Opmeer, die gisteravond in wijkcentrum De Lindehof in Hoogwoud werd gehouden, had burgemeester Gerard van den Hengel een belangrijke boodschap: "Blijf elkaar stevig vasthouden in deze onzekere tijden."

    Burgemeester Gerard van den Hengel tijdens het uitspreken van zijn nieuwjaarstoespraak in wijkcentrum De Lindehof in Hoogwoud.
  • Hulp bij het regelen van overheidszaken: overheidsloket

    Niet iedereen redt zich met het regelen van overheidszaken. Daarom kunnen inwoners van West-Friesland sinds kort terecht bij een speciaal overheidsloket. Het Overheidsloket wordt uitgevoerd door WerkSaam Westfriesland, maar is er ook voor wie geen cliënt is bij WerkSaam. Lees hier meer over het krijgen van hulp.

  • Kerstgroet van burgemeester Gerard van den Hengel

    Nu het einde van 2023 nadert, blikt onze burgemeester Gerard van den Hengel graag met u terug op een jaar vol mooie momenten, bruisende activiteiten en bijzondere initiatieven binnen onze gemeente. "Dit hebben we met zijn allen gedaan en daarvoor zeg ik u: dank voor uw hartverwarmende inzet!"

  • Kindcentrum De Wereldweide

    Eind december is de naam van het nieuwe kindcentrum in Hoogwoud bekend gemaakt. Het centrum waarin de scholen OBS de Adelaar, St. Wolfram, kinderopvang Berend Botje, gymzaal, de jeugdbibliotheek, muziekschool en het consultatiebureau van de GGD samenkomen, gaat de naam ‘De Wereldweide’ dragen.

    Logo Kindcentrum De Wereldweide