Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Deel fietspad A.C. de Graafweg deze week afgesloten

    Zoals u wellicht heeft gemerkt, is het fietspad aan de A.C. de Graafweg tussen de Lindengracht en de Breestraat deze week afgesloten vanwege werkzaamheden. Om de omgeving te verfraaien, worden er bomen geplant.

  • Laag inkomen en hoge energierekening?

    Heeft u moeite met het betalen van de energierekening? Het tijdelijke Landelijke Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Hoe werkt het? Lees er hier meer over.

  • Haal gratis compost tijdens compostdag op 23 maart

    Om u te bedanken voor het scheiden van uw gft- en etensresten bieden wij op de landelijke compostdag, zaterdag 23 maart 2024, gratis compost aan. Kom gratis compost halen bij de compostering van HVC in Middenmeer (Koggenrandweg 1) of Purmerend (Netwerk 60-62).

  • Gemeente Opmeer deelt regionale routekaart voor opvang van asielzoekers

    Gemeente Opmeer heeft haar gemeenteraad met een raadsinformatiebrief geïnformeerd over verschillende scenario’s met betrekking tot de uitvoering van de Spreidingswet. Daarbij maakt Opmeer, net als de 6 andere Westfriese gemeenten, gebruik van een regionaal opgestelde routekaart.

  • Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde en OZB: hoe doe ik dat?

    Deze week ontvangt u van de gemeente de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Om de hoogte van deze belasting en heffing te bepalen, wordt de WOZ-waarde gebruikt. Hier leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met de WOZ-waarde.

    Hoe maak ik bezwaar tegen de WOZ-waarde en OZB
  • Oplevering van 28 huurappartementen voor 55-plussers in Heerenweide

    Eind maart wordt het appartementencomplex met de 28 huurappartementen aan de Johan Gheelborg opgeleverd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website www.woonmatchwestfriesland.nl. De appartementen zijn bestemd voor personen die 55 jaar of ouder zijn. Het zijn voornamelijk sociale huurappartementen. Een paar grotere appartementen vallen in een hogere huurklasse.

  • Speciale hectometerbordjes langs A.C. de Graafweg

    Misschien is het u al opgevallen, want langs de nieuwe A.C. de Graafweg zijn vernieuwde hectometerbordjes geplaatst. Deze bordjes zien er anders uit en wijken af van de reguliere hectometerbordjes die u misschien gewend bent te zien. Alles klopt gelukkig, want deze bordjes hebben een speciale functie.

  • Voorbereidingen herinrichting trapveld Roerdomp van start

    De gemeenteraad van Opmeer heeft ingestemd met de herinrichting van het trapveldje aan de Roerdomp in Spanbroek. Volgens de wens van de inwoners zullen daar een kunstgrasveld met 2 voetbaldoelen, 4 kleine doelen en 2 baskets worden geplaatst. We starten begin mei met de voorbereidingen voor de werkzaamheden.

  • Nieuw hondenuitrenveldje in Spanbroek

    In de wijk Heerenweide in spanbroek is een nieuw hondenuitrenveldje gecreëerd. Grenzend aan de Floris van Noordwijklaan en de A.C. de Graafweg is een veldje omheind met hekwerk. Dit veldje is daarom vanaf heden geschikt voor honden om veilig in uit te rennen, zonder dat zij de grote weg op kunnen komen.

  • Binnenkort ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen

    Vanaf maandag 26 februari 2024 worden de aanslagen per post verzonden, de dagtekening van de aanslag is 28 februari 2024. Ontvangt u de aanslag digitaal? Dan kunt u deze vanaf maandag 26 februari 2024 inzien.

    Hoe bepaald de gemeente de WOZ-waarde
  • De nieuwe kinderburgemeesters zijn beëdigd!

    De nieuwe lichting kinderburgemeesters is op donderdag 8 februari beëdigd door burgemeester Gerard van den Hengel. Voor dit jaar is Julia Schipper uit Spanbroek de kinderburgemeester en Luuk Ganzinga uit Spanbroek de loco-kinderburgemeester. Beide leerlingen zitten op de Bonifatius School in Spanbroek.

  • Openbare verlichting wordt vervangen in het buitengebied

    De gemeente Opmeer gaat de verouderde openbare verlichting in de buitengebieden vervangen. De huidige verlichting is verouderd en gevoelig voor storingen. Door de verlichting te vervangen met energiezuinige LED-lampen, besparen we energie. Dit past bij onze doelen voor duurzaamheid. De werkzaamheden worden begin februari uitgevoerd.