Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

 • Liever een goede buur dan een verre vriend

  Ondanks dat er in de gemeente Opmeer veel saamhorigheid is, vallen ook hier wel eens inwoners tussen wal en schip. Een buurman of -vrouw kan soms als dichtbij voelen, maar ondertussen ontzettend eenzaam zijn of psychische of financiële problemen hebben. Heeft u een vermoeden dat uw buurtgenoot hulp nodig heeft? Lees hier meer over wat u kunt doen.

 • Wordt u energiecoach? Doe mee aan de cursus!

  Bent u zelf al druk bezig geweest met het verduurzamen van uw woning? Of heeft u veel kennis en ervaring over dit onderwerp en wilt u mensen uit uw buurt helpen met het besparen van energie? Meldt u aan als energiecoach bij de stichting Warm Opmeer. Vanaf 22 februari start een nieuw cursustraject.

  huisje met energielabels
 • Circulair slopen van gebouwen levert nieuwe grondstoffen op

  Stel dat gebouwen zodanig gesloopt worden dat de grondstoffen die vrijkomen weer in andere gebouwen gebruikt kunnen worden. Dat is verantwoord. 37 partijen in Noord-Holland gaan op deze manier de circulariteit in de bouwsector verbeteren. Zij ondertekenden de Deal Secundaire Bouwmaterialen Noord-Holland Noord.

 • Zó vergadert de gemeenteraad van Opmeer

  De gemeenteraad van Opmeer vergadert volgens het BOB-model. De besluitvorming van de gemeenteraad gaat in drie stappen die elkaar logisch opvolgen. Hoe dat precies in z’n werk gaat, lichten we hier toe, zodat u precies weet wanneer u bijvoorbeeld kunt inspreken.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Van den Hengel: "Blijf elkaar stevig vasthouden"

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Opmeer, die gisteravond in wijkcentrum De Lindehof in Hoogwoud werd gehouden, had burgemeester Gerard van den Hengel een belangrijke boodschap: "Blijf elkaar stevig vasthouden in deze onzekere tijden."

  Burgemeester Gerard van den Hengel tijdens het uitspreken van zijn nieuwjaarstoespraak in wijkcentrum De Lindehof in Hoogwoud.
 • Hulp bij het regelen van overheidszaken: overheidsloket

  Niet iedereen redt zich met het regelen van overheidszaken. Daarom kunnen inwoners van West-Friesland sinds kort terecht bij een speciaal overheidsloket. Het Overheidsloket wordt uitgevoerd door WerkSaam Westfriesland, maar is er ook voor wie geen cliënt is bij WerkSaam. Lees hier meer over het krijgen van hulp.

 • Kerstgroet van burgemeester Gerard van den Hengel

  Nu het einde van 2023 nadert, blikt onze burgemeester Gerard van den Hengel graag met u terug op een jaar vol mooie momenten, bruisende activiteiten en bijzondere initiatieven binnen onze gemeente. "Dit hebben we met zijn allen gedaan en daarvoor zeg ik u: dank voor uw hartverwarmende inzet!"

 • Kindcentrum De Wereldweide

  Eind december is de naam van het nieuwe kindcentrum in Hoogwoud bekend gemaakt. Het centrum waarin de scholen OBS de Adelaar, St. Wolfram, kinderopvang Berend Botje, gymzaal, de jeugdbibliotheek, muziekschool en het consultatiebureau van de GGD samenkomen, gaat de naam ‘De Wereldweide’ dragen.

  Logo Kindcentrum De Wereldweide
 • Centrum Opmeer-Spanbroek: College stelt ontwerpbestemmingsplan vast

  Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan voor het centrum van Opmeer-Spanbroek vastgesteld. Daarmee wordt het ter inzage gelegd in de aanloop naar het besluit van de gemeenteraad over dit bestemmingsplan. Lees hier meer over de mogelijkheid van inzage.

 • Klei op de weg: wees voorzichtig

  In de natte jaargetijden komt het regelmatig voor dat er klei op de weg ligt. Dit wordt veroorzaakt door landbouwvoertuigen die vanaf het land de weg oprijden. Door de natte modder kan de weg glad zijn. Wees daarom voorzichtig! De vervuiler is aansprakelijk. Doe daarom een melding als u een onveilig situatie treft.

 • Gemeente Opmeer wil turnhal in sportcomplex De Weijver kopen

  Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Opmeer heeft donderdag 14 december de intentie uitgesproken om de turnhal in sportcomplex De Weijver te kopen. Eind maart beslist de gemeenteraad of de koop definitief wordt en daarmee of de gemeente eigenaar wordt van de turnhal.

 • Afscheid Kinderburgemeesters Dominique Feringa en Floortje de Jong

  Op donderdag 14 december nam burgemeester Gerard van den Hengel officieel afscheid van kinderburgemeester Dominique Feringa en loco kinderburgemeester Floortje de Jong. Hun termijn zit erop en wat hebben ze het goed gedaan. Lees hier het interview met Dominique en Floortje over hun jaar in ambt en waar ze het meest trots op zijn.