Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Klei op de weg: wees voorzichtig

    In de natte jaargetijden komt het regelmatig voor dat er klei op de weg ligt. Dit wordt veroorzaakt door landbouwvoertuigen die vanaf het land de weg oprijden. Door de natte modder kan de weg glad zijn. Wees daarom voorzichtig! De vervuiler is aansprakelijk. Doe daarom een melding als u een onveilig situatie treft.

  • Gemeente Opmeer wil turnhal in sportcomplex De Weijver kopen

    Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Opmeer heeft donderdag 14 december de intentie uitgesproken om de turnhal in sportcomplex De Weijver te kopen. Eind maart beslist de gemeenteraad of de koop definitief wordt en daarmee of de gemeente eigenaar wordt van de turnhal.

  • Afscheid Kinderburgemeesters Dominique Feringa en Floortje de Jong

    Op donderdag 14 december nam burgemeester Gerard van den Hengel officieel afscheid van kinderburgemeester Dominique Feringa en loco kinderburgemeester Floortje de Jong. Hun termijn zit erop en wat hebben ze het goed gedaan. Lees hier het interview met Dominique en Floortje over hun jaar in ambt en waar ze het meest trots op zijn.

  • Openstelling kruising Pade en A.C. de Graafweg uitgesteld: 12 december meer info

    Tegen alle verwachtingen in gaat de kruising Pade met de A.C. de Graafweg tot aan de ovonde morgen (8 december) nog niet open. Dat heeft de provincie Noord-Holland vanmiddag laten weten. Meer informatie volgt op 12 december.

    Luchtfoto van de kruising Pade met de A.C. de Graafweg.
  • Resultaten enquête ‘Waar Staat Je Gemeente’

    De eerste resultaten van de burgerpeiling 'Waar Staat Je Gemeente' zijn er. Vinden inwoners Opmeer een prettige plek om te wonen? Zijn er voldoende voorzieningen? Wat gaat er goed, en wat kan er beter?

  • Denk mee over het trapveld aan de Roerdomp

    De voorbereidingen voor de renovatie van het trapveld aan de Roerdomp in Spanbroek in 2024 zijn in volle gang. Voordat het plan definitief is, inventariseert gemeente Opmeer de behoefte aan voorzieningen op deze plek. Naast de aanleg van kunstgras en het plaatsen van 2 voetbaldoelen is er meer mogelijk. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

    Een doelunit met een basket erboven geplaatst.
  • Geldzorgen? Geldfit!

    Heeft u geldzorgen of schulden? Of is uw leven ingrijpend veranderd en verliest u de grip op uw geld? Lees hier hoe wij u verder kunnen helpen. Want een toekomst zonder geldzorgen geeft rust.

    Geldzorgen? U staat er niet alleen voor
  • Houdt u zich aan het eenrichtingsverkeer op de Lindengracht?

    In het centrum van Opmeer is het stukje aan de Lindengracht tussen de Breestraat en de Pastoor Meriusstraat eenrichtingsverkeer. Helaas zien we nog altijd dat deze verkeersregel wordt overtreden. Dit resulteert in gevaarlijke verkeerssituaties en daarom doen we een beroep op inwoners om dit niet te negeren. Lees hier het hele artikel.

  • Wat doen we bij Groen in de winter?

    Team Groen is elk seizoen aan het werk om de leefbaarheid op het gebied van flora, fauna, de wegen en stoepen zo goed mogelijk te houden. Met de winter voor de deur, nemen we u mee in de periode van o.a. strooidiensten. Lees hier het hele artikel.

  • 99 huurwoningen in Opmeer erbij!

    De woningcorporatie De Woonschakel heeft twee bouwblokken van het voormalige Scheringa Museum aangekocht. In deze bouwblokken komen 99 huurwoningen voor o.a. starters uit Opmeer.

  • Samen werken voor een schone straat

    Zelfs door weer en wind zoeken ze elkaar op; de bewoners van de Dokter van Balen Blankenstraat in Spanbroek en de WerkSaam medewerkers van team Groen. Buurtbewoners Rob Derksen en Bert Tool zijn ontzettend te spreken over de samenwerking. “Echt een gouden groep”, vertelt Bert. Lees hier het hele interview.

  • Voorlopige uitslag verkiezingen Tweede Kamer

    De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van gemeente Opmeer 2023 is vastgesteld. Met 1.986 stemmen is de PVV ook in gemeente Opmeer de grootste partij. Bekijk hier alle uitslagen.