Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Voorlopige uitslag verkiezingen Tweede Kamer

    De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van gemeente Opmeer 2023 is vastgesteld. Met 1.986 stemmen is de PVV ook in gemeente Opmeer de grootste partij. Bekijk hier alle uitslagen.

  • Vuurwerk: denk aan een ander, maar denk ook aan jezelf

    Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. We zien in de gemeente Opmeer dat er steeds meer vuurwerk wordt afgestoken. Ondanks dat het vaak goed gaat, wordt het afsteken van vuurwerk wel een probleem als er (nu al) vernielingen zijn en overlast wordt veroorzaakt. Lees hier het interview met de BOA's.

  • Laatste tussenstand verkiezingen in Opmeer 19.00 uur

    Sinds vanmorgen 7.30 uur kan er in Nederland gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. En er wordt druk gestemd! Lees hier hoe hoog de opkomst per stembureau om 12.00 uur, 16.00 uur en als laatste om 19.00 uur in gemeente Opmeer was en hoe zich dat verhoudt tot het landelijke gemiddelde.

    Afbeelding van de route naar een stemlokaal.
  • Burgemeester Gerard van den Hengel: "Elke stem telt!"

    Burgemeester Gerard van den Hengel bracht vanmorgen om 08.30 uur zijn stem uit in het Theresiahuis in De Weere. Ga jij vandaag ook naar de stembus? 
    Neem je stempas én een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) dat maximaal vijf jaar verlopen is, mee als je gaat stemmen. 

    Burgemeester Gerard van den Hengel brengt zijn stem uit.
  • Ondernemersontbijt opgeluisterd door F1-analist Robert Doornbos

    In het gemeentehuis van Opmeer genoten vanmorgen rond half acht ruim 100 ondernemers van het Ondernemersontbijt. Ondertussen luisterden zij naar een boeiende presentatie van voormalig F1-coureur Robert Doornbos. Ook werden zij voorgelicht over het onderwerp Veilig Ondernemen.

    Voormalige F1-coureur Robert Doornbos spreekt de ondernemers toe.
  • Gemeentelijke Oorkonde voor de heer Jan Dudink

    ​​​​​​​De burgemeester en wethouders van Opmeer wilden graag waardering uitspreken voor de jarenlange inzet van Hoogwouder Jan Dudink door hem de gemeentelijke Oorkonde te overhandigen.

  • Wegwerkzaamheden op meerdere plekken binnen Opmeer

    De komende dagen zal binnen gemeente Opmeer (met uitzondering van De Weere) op een aantal verschillende plekken kortstondige en lichte verkeershinder zijn.

    Beschadigd asfalt
  • Denk mee over woningbouw nabij sport- en recreatieterrein De Weijver

    Wij willen graag weten of u zwaarwegende bezwaren heeft tegen woningbouw op deze locatie. Ook willen we uw mening weten over de doelgroep die op deze locatie een kans krijgt om te wonen. Laat het ons weten van 8 t/m 22 november hier via onze enquête.

  • Bouw appartementen voor 55-plussers vordert gestaag

    De bouw van 28 gasloze appartementencomplex in het nieuwbouwplan Heerenweide in Spanbroek vordert gestaag. Deze woningen worden gebouwd door het Woningbedrijf Opmeer.

  • Even voorstellen; onze BOA’s en wijkagent

    Bij de gemeente Opmeer kunt u voor al uw vragen over de openbare orde, veiligheid en overlast te allen tijde terecht bij onze wijkagent en BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar). Maar wie zijn die wijkagent en BOA’s van de gemeente Opmeer dan precies en waar bestaan hun werkzaamheden uit?

  • Blauwtongvirus treft ook Opmeer

    Helaas is het blauwtongvirus ook aangetroffen op boerderijen binnen gemeente Opmeer. De ziekte werd begin september voor het eerst sinds 2008 weer aangetroffen in ons land. Inmiddels neemt het aantal besmettingen met blauwtong toe.

  • Extra maatregelen om verkeersoverlast A.C. de Graafweg te beperken

    Gemeente Opmeer is zich bewust van de verkeersoverlast die de derde fase van de herinrichting van de A.C. de Graafweg met zich meebrengt. Om die reden wordt er, bovenop de bestaande maatregelen, aanvullend actie ondernomen.