Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Blauwtongvirus treft ook Opmeer

    Helaas is het blauwtongvirus ook aangetroffen op boerderijen binnen gemeente Opmeer. De ziekte werd begin september voor het eerst sinds 2008 weer aangetroffen in ons land. Inmiddels neemt het aantal besmettingen met blauwtong toe.

  • Extra maatregelen om verkeersoverlast A.C. de Graafweg te beperken

    Gemeente Opmeer is zich bewust van de verkeersoverlast die de derde fase van de herinrichting van de A.C. de Graafweg met zich meebrengt. Om die reden wordt er, bovenop de bestaande maatregelen, aanvullend actie ondernomen.

  • Verkiezingen: kiezerspas of volmacht aanvragen

    Op woensdag 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan kunt u een kiezerspas aanvragen. Wilt u iemand anders voor u laten stemmen? Dan kunt u een volmacht verlenen.

  • Week van de Veiligheid

    Vandaag start de landelijke Week van de Veiligheid. Dit jaar staat deze week in het teken van agressie en geweld.

  • Opmeer deelt begroting 2024

    Het college van burgemeester en wethouders van Opmeer heeft de begroting 2024 aan de gemeenteraad aangeboden. In dit bericht staan de belangrijkste punten op een rijtje en is de aanbiedingsbrief toegevoegd.

  • Vaststellen van het Stedelijk Waterplan 2024-2027

    De gemeente Opmeer heeft een aantal taken als het aankomt op water. Per 1 januari 2023 is het beheer van het meeste Stedelijk water overgedragen aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

    Kinderen die aan het kanovaren zijn in gemeente Opmeer.
  • Plof! Maar doe de textielzak goed dicht!

    Als jij de zak in de bak hebt gegooid, ben je er vanaf. Maar wat gebeurt er daarna eigenlijk mee? Hopelijk zijn alle zakken goed dichtgeknoopt, zodat er geen water of andere viezigheid bij kan komen.

  • Samen plannen maken voor zon- en windprojecten

    Op 21 september verzamelden grondeigenaren en projectontwikkelaars uit Westfriesland zich in Bovenkarspel. Zij hoorden daar welke voorwaarden er verbonden zijn aan de aanleg van een zonnepark of windmolen.

  • Gluren bij Duurzame Buren 2023, regio Westfriesland

    Van 6 tot en met 13 oktober organiseert Duurzaam Bouwloket samen met, onder andere de gemeente Opmeer, allerlei activiteiten in West-Friesland om jou het beste duurzame advies te geven.

  • Ontmoeting tegen eenzaamheid

    Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. In deze week worden er in gemeente Opmeer verschillende activiteiten georganiseerd waarbij inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Kom erbij!

  • Nieuw prikronde corona voor risicogroepen en zorgmedewerkers

    Zoals aangekondigd door demissionair minister Kuijpers van VWS start op 2 oktober 2023 de corona najaarsronde 2023. De GGD’en, ook GGD Hollands Noorden, verzorgen de uitvoering hiervan.

  • HHNK controleert bedrijven op lozingen van probleemstoffen

    Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de omgevingsdienst starten deze week met bedrijfsbezoeken om lozingen van probleemstoffen op de riolering te controleren.