Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Eerste telling dak- en thuisloosheid in de regio West-Friesland

    Op dinsdag 9 april doet de gemeente Opmeer mee aan de fysieke telling van dak- en thuislozen in onze gemeente. Deze cijfers helpen bij het voorkomen en verminderen van dak- en thuisloosheid.

  • Wethouder Herman Ter Veen overhandigt sleutel aan eerste bewoners van nieuw appartementencomplex in Spanbroek

    Op dinsdag 26 maart om 13.00 uur overhandigde wethouder Herman ter Veen symbolisch de sleutels aan de eerste bewoners, mevrouw en meneer Jong, van het nieuwe appartementencomplex aan de Johan Van Gheelborg in Spanbroek.

  • Vanaf 5 april ernstige verkeershinder op de A7 Hoorn en Amsterdam

    Vanaf 5 april tot 1 september gaat Rijkswaterstaat de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend versterken. Weggebruikers moeten rekening houden met vertragingen. De extra reistijd kan wel oplopen tot een uur.

  • Dit kunt u van de gemeente verwachten

    De medewerkers van gemeente Opmeer doen iedere dag hun uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Daarom hebben zaken als optimale dienstverlening en klantgerichtheid voortdurend onze aandacht. Deze onderwerpen zijn opgenomen in een kwaliteitshandvest. Lees er hier meer over.

  • Wat doen we bij Groen in de lente?

    Team Groen is elk seizoen aan het werk om de leefbaarheid op het gebied van flora, fauna, de wegen en stoepen zo goed mogelijk te houden. Met de lente voor de deur, nemen we u mee in de periode van het maaien van sportvelden en het schoonmaken van het zwembad.

  • Verlenging tijdelijke opvang sportpark De Weijver

    Met een brief heeft het college van Opmeer omwonenden geïnformeerd over de verlenging van de opvang van Oekraïense vluchtelingen op sportcomplex De Weijver in Hoogwoud. Door de voortdurende oorlog in hun thuisland wil de gemeente de vluchtelingen op die plek blijven opvangen tot 31 maart 2025.

  • Stemmen voor het Europees Parlement door niet-Nederlandse inwoners

    Inwoners van Nederland die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, maar wel EU-burger zijn, mogen stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Lees hier wat u daarvoor moet doen.

    Europese vlag
  • Voorlopig geen woningen op honden losloopgebied in Hoogwoud

    Er wordt voorlopig geen ontwikkelplan voor woningbouw gemaakt op het honden losloopgebied (Pade/hoek ingang sport- en recreatieterrein De Weijver).

  • Deel fietspad A.C. de Graafweg deze week afgesloten

    Zoals u wellicht heeft gemerkt, is het fietspad aan de A.C. de Graafweg tussen de Lindengracht en de Breestraat deze week afgesloten vanwege werkzaamheden. Om de omgeving te verfraaien, worden er bomen geplant.

  • Laag inkomen en hoge energierekening?

    Heeft u moeite met het betalen van de energierekening? Het tijdelijke Landelijke Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Hoe werkt het? Lees er hier meer over.

  • Haal gratis compost tijdens compostdag op 23 maart

    Om u te bedanken voor het scheiden van uw gft- en etensresten bieden wij op de landelijke compostdag, zaterdag 23 maart 2024, gratis compost aan. Kom gratis compost halen bij de compostering van HVC in Middenmeer (Koggenrandweg 1) of Purmerend (Netwerk 60-62).

  • Gemeente Opmeer deelt regionale routekaart voor opvang van asielzoekers

    Gemeente Opmeer heeft haar gemeenteraad met een raadsinformatiebrief geïnformeerd over verschillende scenario’s met betrekking tot de uitvoering van de Spreidingswet. Daarbij maakt Opmeer, net als de 6 andere Westfriese gemeenten, gebruik van een regionaal opgestelde routekaart.