Het laatste nieuws van de gemeente Opmeer

  • Speciale hectometerbordjes langs A.C. de Graafweg

    Misschien is het u al opgevallen, want langs de nieuwe A.C. de Graafweg zijn vernieuwde hectometerbordjes geplaatst. Deze bordjes zien er anders uit en wijken af van de reguliere hectometerbordjes die u misschien gewend bent te zien. Alles klopt gelukkig, want deze bordjes hebben een speciale functie.

  • Voorbereidingen herinrichting trapveld Roerdomp van start

    De gemeenteraad van Opmeer heeft ingestemd met de herinrichting van het trapveldje aan de Roerdomp in Spanbroek. Volgens de wens van de inwoners zullen daar een kunstgrasveld met 2 voetbaldoelen, 4 kleine doelen en 2 baskets worden geplaatst. We starten begin mei met de voorbereidingen voor de werkzaamheden.

  • Nieuw hondenuitrenveldje in Spanbroek

    In de wijk Heerenweide in spanbroek is een nieuw hondenuitrenveldje gecreëerd. Grenzend aan de Floris van Noordwijklaan en de A.C. de Graafweg is een veldje omheind met hekwerk. Dit veldje is daarom vanaf heden geschikt voor honden om veilig in uit te rennen, zonder dat zij de grote weg op kunnen komen.

  • Binnenkort ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen

    Vanaf maandag 26 februari 2024 worden de aanslagen per post verzonden, de dagtekening van de aanslag is 28 februari 2024. Ontvangt u de aanslag digitaal? Dan kunt u deze vanaf maandag 26 februari 2024 inzien.

    Hoe bepaald de gemeente de WOZ-waarde
  • De nieuwe kinderburgemeesters zijn beëdigd!

    De nieuwe lichting kinderburgemeesters is op donderdag 8 februari beëdigd door burgemeester Gerard van den Hengel. Voor dit jaar is Julia Schipper uit Spanbroek de kinderburgemeester en Luuk Ganzinga uit Spanbroek de loco-kinderburgemeester. Beide leerlingen zitten op de Bonifatius School in Spanbroek.

  • Openbare verlichting wordt vervangen in het buitengebied

    De gemeente Opmeer gaat de verouderde openbare verlichting in de buitengebieden vervangen. De huidige verlichting is verouderd en gevoelig voor storingen. Door de verlichting te vervangen met energiezuinige LED-lampen, besparen we energie. Dit past bij onze doelen voor duurzaamheid. De werkzaamheden worden begin februari uitgevoerd.

  • ‘Gemeentepromotie'? Trap er niet in!

    LET OP! Binnen onze gemeente gaat op het ogenblik een e-mail rond met als onderwerpregel 'Maak kans op geweldige prijzen! Doe nu mee aan onze exclusieve loterij!' met als afzender 'Team Gemeentepromotie'. Klik NIET op de link!

  • Verbeterde dienstregeling voor bussen in Noord-Holland Noord

    Op 21 juli 2024 gaat in Noord-Holland Noord een nieuwe dienstregeling in. Veel scholieren zijn daardoor straks sneller op school.

  • Uitbreiding bedrijventerrein De Veken gaat voorlopig niet door

    De derde uitbreiding van bedrijventerrein De Veken in Opmeer zal voorlopig geen doorgang hebben. Daarmee wordt de wens van de gemeenteraad, die in 2022 het plan voor verdere ontwikkeling van het gebied vaststelde, niet gehonoreerd.

    Hamer van de Raad van State.
  • Liever een goede buur dan een verre vriend

    Ondanks dat er in de gemeente Opmeer veel saamhorigheid is, vallen ook hier wel eens inwoners tussen wal en schip. Een buurman of -vrouw kan soms als dichtbij voelen, maar ondertussen ontzettend eenzaam zijn of psychische of financiële problemen hebben. Heeft u een vermoeden dat uw buurtgenoot hulp nodig heeft? Lees hier meer over wat u kunt doen.

  • Wordt u energiecoach? Doe mee aan de cursus!

    Bent u zelf al druk bezig geweest met het verduurzamen van uw woning? Of heeft u veel kennis en ervaring over dit onderwerp en wilt u mensen uit uw buurt helpen met het besparen van energie? Meldt u aan als energiecoach bij de stichting Warm Opmeer. Vanaf 22 februari start een nieuw cursustraject.

    huisje met energielabels
  • Circulair slopen van gebouwen levert nieuwe grondstoffen op

    Stel dat gebouwen zodanig gesloopt worden dat de grondstoffen die vrijkomen weer in andere gebouwen gebruikt kunnen worden. Dat is verantwoord. 37 partijen in Noord-Holland gaan op deze manier de circulariteit in de bouwsector verbeteren. Zij ondertekenden de Deal Secundaire Bouwmaterialen Noord-Holland Noord.